Πως ενώνει η εξουσία;

τσατσοςΗ σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιλογή ενός ακόμα στελέχους «άριστου και αρεστού» έφτασε σίγουρα και στα δικά σας e-mail (με τον σχετικό δημοσιογραφικό σχολιασμό):

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Δημήτρης Τσάτσος, αναλαμβάνει από σήμερα τα καθήκοντα του συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Τσάτσος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ραγκούση και θα είναι σύμβουλος για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Τσάτσος απασχόλησε πριν τις εκλογές την επικαιρότητα με την τοποθέτηση του περί θεσμικής εκτροπής σε περιπτωση που το ΠΑΣΟΚ προκαλούσε εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
TVXS | Αθήνα 30.10.2009

Ερωτήματα που προκύπτουν προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (και Θεοδώρας Τζάκρη βεβαίως, βεβαίως):

  • aυτή η επιλογή έγινε εκτός της λογικής ανοικτής προκήρυξης των θέσεων και μέσω διαδικτύου;
  • ποιά θα είναι η αμοιβή του έγκριτου καθηγητή (υποτίθεται ότι οι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι κόπηκαν) και σε κάθε περίπτωση γιατί δεν ανακοινώθηκε το ποσό;
  • μήπως οι δια του τύπου ανακοινώσεις δεν μπορεί να περιλαμβάνουν τέτοιου είδους «πρακτικές λεπτομέρειες»;
  • στις προεκλογικές της δεσμεύσεις η σημερινή κυβέρνηση διακήρυττε ότι κάθε υπουργική απόφαση θα αναρτάται με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού στο διαδίκτυο; Μήπως η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει αυτές τις «πρακτικές λεπτομέρειες»;

Αυτά είναι τα καινούργια… Γιατί υπάρχουν και τα παλιά:
ποιά τα κριτήρια επιλογής, ποιά η περιγραφή της θέσης εργασίας, ποιά από τα κριτήρια της θέσης εργασίας και με ποιά βαθμολογία κάλυψε ο επιλεγείς έγκριτος καθηγητής, πόσοι ήταν οι συνυποψήφιοι του… μια απολογιστική αναφορά τέλος πάντων που θα πείθει τον μέσο Έλληνα πολίτη ότι ο υπουργός, ο εκπρόσωπος του, τον σέβεται, τον υπολογίζει και κάνει καλά τη δουλειά του, ότι οι φόροι του πιάνουν τόπο, όχι …τσέπη !!

Θα απαντήσετε κύριε Ραγκούση ή θα βάλετε την ευειδή υφυπουργό σας να μας μιλήσει (και μιλάει και σαν ραδιόφωνο στα βραχέα… Όλο παράσιτα… χβζ… χσσσ…)

TOATOMO

Για να θυμηθούμε τα …παλιά και να χαλαρώσουμε λιγάκι!

Παιχνίδια με τον Πρόεδρο..!

ANKYR

«Παλαίμαχοι συνταγματολόγοι».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: